Šestý výdej 24. 7. 2024
5 ks malé cuketyvelká cuketa2,5 kg brambor0,6 kg papriky3 ks patizonu0,68 kg rajčat1,05 kg okurek4 ks pórkusalát0,85 kg cibule2 ks česnekuslunečnice
5 ks malé cuketyvelká cuketa2,5 kg brambor0,6 kg papriky3 ks patizonu0,68 kg rajčat1,05 kg okurek4 ks pórkusalát0,85 kg cibule2 ks česnekuslunečnice
Velká cuketa2 malé cukety - pokud nevíte co s nimi nebo vám prostě čerstvé v salátu nechutnají, zkuste třeba cuketový hummus.0,52 kg okurek2 patizonky2 kg brambor - Miluju rané brambory. Stačí je uvařit ve slupce a pak je na talíři servírovat s kouskem másla, hromádkou soli a bílým krémem (vanička tvarohu + dvě lučiny + čerstvá pažitka).0,8 kg...
kapusta - bohužel košťálovinám se letos nedaří :-(
2x ledový salátmáslový salát zelí2x česnek5x cibulesvazek mrkvehrst mangoldusvazek saturejkysvazek mateřídoušky
svazek oreganasvazek šalvějevelká hrst mangoldu (doporučuji nakrájet a zamrazit na později a nebo si z něj udělat špenát (nadrobno nakrájet, dát na pánev, aby pustil vodu, přidat kostku bio zeleninového bujonu, lučinu a pak k němu přidat gnocchi a posypat parmazánem)7 kusů mladého česneku skvělé například na pestotři kedlubny6 cibulía 5 druhů...
Tentokrát byl výdej plný salátů. Saláty je nejlepší uchovávat čerstvé a zpracovávat je přímo do jarních a letních salátů, ať už samotné nebo spolu s další zeleninou, případně vejci a sýry.
2x čínské zelíčervený salátzelený salátčervenozelený salát0,14 kg špenátu4x mladý česneklibeček
0,18 kg novozélandského špenátu