
Třetí výdej 9. 6. 2022 a jak ho uchovat
- salát římsko-ledový
- 2x ledový salát
- pekingské zelí
- hlávkové zelí - první letošní. Já ho mám ráda čerstvé jemně nakrouhané pomačkané se solí smíchané s mrkví a cibulkou. Pro koho je moc těžké na trávení, může si vyrobit zelí kysané nebo si ho usušit. Suší se buď marinované a nebo rozmixované s kořením a semínky ve formě chipsů.
- saturejka se používá jako koření nebo přísada do čajové směss. Při vaření s fazolemi snižuje plynatost při jejich trávení.
- 3x cibule
- 2 x kedluben
Remuláda ze starých ředkviček a kedluben
Pokud jste ještě nestihli zpracovat ředkvičky a kedlubny z minula, nevyhazujte je a vyrobte si z nich remuládu. Listy z ředkviček a kedluben můžete zase namíchat s listovým salátem i další zeleninou a zalít hořčičným dresinekm.
Jak uchovat salát čerstvý?
Tentokrát byl výdej plný salátů. Saláty je nejlepší uchovávat čerstvé a zpracovávat je do přímo jarních a letních salátů, ať už samotné nebo spolu s další zeleninou, případně vejci a sýry. Ale jak saláty uchovat stále tak čerstvé a svěží? Možností je více. V lednici je uchovávejte v děrovaném sáčku a nebo v krabičce, kde místo víčka použijete navlhčený ubrousek. Salát také můžete dát do vázy a ozdobit s ním jídelní stůl. Nicméně vodu je nutné pravidelně měnit, aby stonek nezačal hnít.