Šestý výdej 20. 7. 2022 ozdobený chrpami

20.07.2022

Co jsme si domů dnes přinesli a jak vaří zelí Hugo Hromas?

  • 1,2 kg malých okurek - naložit, sníst syrové na svačinu a nebo do salátu
  •  1, 25 kg velkých okurek  
  •  1 velká a 5 malých cuket- ty malé, osobně moje nejoblíbenější žluté, jsou skvělé syrové do letních salátů. Ty střední krájím na kostičky a opečudo těstovin nebo do kari zalité kokosovým mlékem. A ty nejvétší nastrouhat, případně odvodnit a zapéct nasladko do bábovky, perníku, brownies nebo na slano  cuketové placičky či letní quiche.
  • 1 velký, 3 malý a 2 mini patizony rozpulte, vydlabejte, vnitřek opečte, přidejte sýr, bylinky a zapečte v troubě
  • 1 zelí (zkuste zelňačku nebo boršč podle Hugo Hromase)
  • 4 řepy oloupatzabalit do alobalu, upéct a servírovat s kozím sýrem a vlašskými ořechy
  • 3 papriky
  • 3 cibule
  • chrpa je krásbou ozdobou salátů, dortů a hezky se vyjímá a dobře chutná také v čaji 
ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky