Šestý výdej 20. 7. 2022 ozdobený chrpami
20.07.2022
Co jsme si domů dnes přinesli a jak vaří zelí Hugo Hromas?
- 1,2 kg malých okurek - naložit, sníst syrové na svačinu a nebo do salátu
- 1, 25 kg velkých okurek
- 1 velká a 5 malých cuket- ty malé, osobně moje nejoblíbenější žluté, jsou skvělé syrové do letních salátů. Ty střední krájím na kostičky a opečudo těstovin nebo do kari zalité kokosovým mlékem. A ty nejvétší nastrouhat, případně odvodnit a zapéct nasladko do bábovky, perníku, brownies nebo na slano cuketové placičky či letní quiche.
- 1 velký, 3 malý a 2 mini patizony rozpulte, vydlabejte, vnitřek opečte, přidejte sýr, bylinky a zapečte v troubě
- 1 zelí (zkuste zelňačku nebo boršč podle Hugo Hromase)
- 4 řepy oloupatzabalit do alobalu, upéct a servírovat s kozím sýrem a vlašskými ořechy
- 3 papriky
- 3 cibule
- chrpa je krásbou ozdobou salátů, dortů a hezky se vyjímá a dobře chutná také v čaji