KVĚTÁK POD SÝROVOU PEŘINKOU

varianta bez lepku

Ingredience

4 menší hlavičky květáku
1 dcl smetany
4 vejce
3 lžíce čerstvé strouhanky (kukuřičná)
200 g sýra s vyšším obsahem tuku (ementál, gruyère, gouda, chedar nebo sýr s modrou plísní)
sůl, pepř
bylinky podle libosti (např. oregáno s petrželkou)
kousek másla 

Postup

1. Květák rozebereme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 15 minut tak, aby změkl, ale zároveň zůstal hezky pevný.

2. V míse rozšleháme smetanu s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, dobře osolíme, opepříme a přihodíme hrst nasekaných bylinek.

3. Troubu předehřejeme na 200 °C, do malých zapékacích mističek (4 o průměru 10 cm) či do jedné větší zapékací mísy naskládáme na menší růžičky rozebraný květák, osolíme, každou porci poklademe kousky másla a zalijeme sýrovou směsí.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Dobu pečení přizpůsobíme velikosti misky, cca 15 minut.

Inspirováno receptem z blogu www.foodlover.cz

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky