GRATINOVANÁ KAPUSTA

vege

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 200 g cheddaru
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Předehřejme troubu na 180 stupňů.
  2. Kapustu rozčtvrťte a nakrájejte na silnější proužky, vyhněte se přitom tuhému košťálu. 
  3. V kastrolu podusíme kapustu na rozpáleném oleji spolu se sójovou omáčkou a 100 ml vody do poloměkka. Vývar uschováme.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, osmahneme, podlijeme 250 ml kapustového vývaru (popř. doplníme vodou), okořeníme a cca 5 minut dusíme. Poté vmícháme 100 g sýra. Nakonec polovinu s mícháme s kapustou.
  5. Do vymazané zapékací misky dáme kapustu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme zbylými 100 g sýra.
  6. Zapékáme 20 minut, dokud kapusta na povrchu nezezlátne.

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky