MRKVOPVÝ KOLÁČ low carb verze
vegan, bezlepek, low carb
Ingredience
4 mrkve
2 vejce
100 g nahrubo namletých vlašáků a pár na ozdobení
- 100 g nahrubo namletých mandlí
- 2 rozmačkané banány
- 50 g strouhaného kokosu
- 4 lžíce kokosového mléka
- směs dýňového koření
- lžička jedlé sody
- lžička bezfosfátového prášku na pečení
- 100 ml olivového olej
Na krém:
1 ricotta
1 mascarpone
půl plechovky kokosového mléka
šťáva z jedné limetky

Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vše smícháme a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme cca 30 minut.
Ingredience na krém vyšleháme.
Korpus po vyhladnutí rozpůlíme a pomažeme krémem - polovinou uprostřed a polovinou navrchu.
Ozdobíme zbylými ořechy.
Převzato z Kuchařky ze Svatojánu