LASAGNE S PÓRKEM A ČOČKOU

vege

Ingredience

  • 3 pórky
  • 100 g červené čočky
  • 10 rajčat
  • balíček těstovin na lasagně
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka, oregano, sůl
  • 200 g sýra
  • 300 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Pórek podusíme na olivovém oleji.
  3. Přidáme 250 ml vody a čočku a dusíme ještě 5 minut.
  4. Rajčata nakrojíme a zpaříme,aby šla snadno oloupat a nakrájíme. Přidáme k nim nadrcený česnek.
  5. Rajčata smícháme s pórkem a čočkou, okořeníme a ještě 5 minut dusíme.
  6. Pak skládáme lasagne do zapákací misky: Omáčka -trocha sýra a smetany - lasagne (nejprve namočíme do horké vody). Vrstvy opakujeme, než nám dojdou ingredience. Vše zakončíme omáčkou zasypanou zbytkem sýra a zalitou zbytkem smetany.
  7. Pečeme půl hodiny odkryté, pak 20 minut zakryté alobalem a nakonec ještě 10 minut odkryté, aby horní vrstva zezlátla.

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky