LASAGNE S PÓRKEM A ČOČKOU
vege
Ingredience
- 3 pórky
- 100 g červené čočky
- 10 rajčat
- balíček těstovin na lasagně
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- bazalka, oregano, sůl
- 200 g sýra
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Pórek podusíme na olivovém oleji.
- Přidáme 250 ml vody a čočku a dusíme ještě 5 minut.
- Rajčata nakrojíme a zpaříme,aby šla snadno oloupat a nakrájíme. Přidáme k nim nadrcený česnek.
- Rajčata smícháme s pórkem a čočkou, okořeníme a ještě 5 minut dusíme.
- Pak skládáme lasagne do zapákací misky: Omáčka -trocha sýra a smetany - lasagne (nejprve namočíme do horké vody). Vrstvy opakujeme, než nám dojdou ingredience. Vše zakončíme omáčkou zasypanou zbytkem sýra a zalitou zbytkem smetany.
- Pečeme půl hodiny odkryté, pak 20 minut zakryté alobalem a nakonec ještě 10 minut odkryté, aby horní vrstva zezlátla.
Převzato z Kuchařky ze Svatojánu