Restované pekingské zelí 

vegan

Ingredience

  • 2 lžičky opražených sezamových semínek
  • 1 hlávka pekingského zelí (cca 700 g) nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 najemno nasekané chilli papričky
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 4 jemně nasekané jarní cibulky
  • 4 stroužky utřeného česneku se solí

Postup

  1. Utřený česnek smícháme v malé misce s jarní cibulkou, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, vodou, chilli papričkkou a cukrem. Směs odložíme stranou.
  2. V pánvi nebo woku rozehřejeme rostlinný olej na vysokou teplotu. Přidáme nakrájené pekingské zelí, lehce osolíme a za pomoci kleští ho restujeme, dokud lehce nezavadne, přibližně 3 až 5 minut. Poté pánev odstavíme z plotny, zelí přelijeme připravenou zálivkou a jemně promícháme. 
  3. Přendáme na servírovací talíř a posypeme opraženými sezamovými semínky. 

Tip: Zelí je skvělé spilu s rýží a vepřovými mkostkami. (0,5 kg vepřové kýty nakríjíme na kostičky, obalíme v těstíčku (bílek + lžíce vody + lžice solamylu) a zprudka orestujeme na pánvi cca 10 minut.

Převzato z Food and Wine

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky