CUKETOVÝ PERNÍK

vegan

Ingredience

  • 2,5 lžíce chia semínek
  • špetka soli
  • 2 lžičky perníkového koření (já mám ráda to od Antonína), dle chuti ještě můžete přidat více zázvoru, skořice nebo citronové kůry
  • vanilka (extrakt, semínka, vanilkový cukr)
  • 2-3 lžíce pravého kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička sody na pečení
  • 700 g jemně strouhané cukety
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 250 g třtinového cukru
  • 260 g pšeničné celozrnné mouky
  • 130 g žitné celozrnné mouky

Postup

  1. Předehřejme troubu na 160 °C s horkovzduchem. Na pečení použijeme menší plech vyložený pečícím papírem.
  2. Nastrouháme cuketu na jemném struhadle. Šťávu, kterou pustí, nesléváme.  Přidáme vejce, olej, semínka, citronovou kůru a dobře promícháme.
  3. V druhé míse smícháme všechny zbývající "suché" ingredience. Nyní můžeme propojit obě směsi a vzniklé těsto dáme rovnou na plech a do předehřáté trouby.
  4. Pečeme 20–25 minut, záleží na formě, kterou použijeme. Otestujeme špejlí – nemělo by na ní zůstávat tekuté těsto, ale zároveň se snažíme, aby koláč nebyl vysušený.

Převzato z Kitchnette

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky