KVĚTÁKOVÁ PIZZA

bez lepku, varianta bez laktózy

Ingredience

450 g květákových růžiček

2 lehce ušlehaná velká vejce

1 lžička soli

1 lžička sušeného oregana

1 stroužek utřeného česneku

volitelně: hrst nastrouhaného sýra (kozí, čedar, mozzarella, lučina)

přísady na pizzu dle vašeho výběru

Postup

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečícím papírem.

2. Květák nadrobno rozmixujte, vyždímejte z něj přebytečnou vodu přes plátno a přesypte ho do velké mísy.

3. Přidejte vejce, sůl, oregano, česnek a sýr a dobře směs promíchejte.

4. Pečte 20 minut lehce dozlatova. Poté na základ dejte vybrané přísady a pečte dalších 15 minut.

Inspirováno receptem z knihy Kompletní průvodce půstem

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky