KVĚTÁKOVÁ PIZZA
bez lepku, varianta bez laktózy
Ingredience
450 g květákových růžiček
2 lehce ušlehaná velká vejce
1 lžička soli
1 lžička sušeného oregana
1 stroužek utřeného česneku
volitelně: hrst nastrouhaného sýra (kozí, čedar, mozzarella, lučina)
přísady na pizzu dle vašeho výběru
Postup
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečícím papírem.
2. Květák nadrobno rozmixujte, vyždímejte z něj přebytečnou vodu přes plátno a přesypte ho do velké mísy.
3. Přidejte vejce, sůl, oregano, česnek a sýr a dobře směs promíchejte.
4. Pečte 20 minut lehce dozlatova. Poté na základ dejte vybrané přísady a pečte dalších 15 minut.
Inspirováno receptem z knihy Kompletní průvodce půstem