KAPUSTOVÝ QUICHE

vege

Ingredience

Těsto:
  • 120 g špaldové celozrnné mouky
  • 80 g špaldové hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • jedlá soda na špičku nože
  • 120 g másla
  • 1 žloutek

Náplň:

  • 300 g kapusty
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 100 g sýra s modrou plísní
  • 1 lžička majoránky, sůl

Postup

  1. Troubu rozehřejme na 180 °C.
  2. Mouky smícháme se solí a sodou, přidáme máslo nakrájené na kousky a žloutek a uhněteme těsto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
  3. Z kapusty odstraníme košťál a tuhé listy a nakrájíme ji na kusy. Vhodíme do vroucí vody, krátce povaříme do poloměkka a rychle zchladíme a scedíme. Vymáčkneme vodu a nakrájíme na nudličky.
  4. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme česnek a kmín, půl minuty restujeme.
  5. Smetany smícháme s kapustou. Přidáme vejce, sýr a koření..
  6. Těsto rozválíme, umístíme do formy, dno propícháme vidličkou, zatížíme fazolemí a pačeme 10 minut. Sundáme fazole a pčeme dalších 5 minut. Přidáme nápň, ztlumíme troubu na 160 °C a pečeme 40 minut.

Převzato z Pravého domácího časopisu

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky