KAPUSTOVÝ QUICHE
vege
Ingredience
Těsto:
- 120 g špaldové celozrnné mouky
- 80 g špaldové hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- jedlá soda na špičku nože
- 120 g másla
- 1 žloutek
Náplň:
- 300 g kapusty
- 1 cibule
- 1-2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 200 g zakysané smetany
- 100 g smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 100 g sýra s modrou plísní
- 1 lžička majoránky, sůl


Postup
- Troubu rozehřejme na 180 °C.
- Mouky smícháme se solí a sodou, přidáme máslo nakrájené na kousky a žloutek a uhněteme těsto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
- Z kapusty odstraníme košťál a tuhé listy a nakrájíme ji na kusy. Vhodíme do vroucí vody, krátce povaříme do poloměkka a rychle zchladíme a scedíme. Vymáčkneme vodu a nakrájíme na nudličky.
- Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme česnek a kmín, půl minuty restujeme.
- Smetany smícháme s kapustou. Přidáme vejce, sýr a koření..
- Těsto rozválíme, umístíme do formy, dno propícháme vidličkou, zatížíme fazolemí a pačeme 10 minut. Sundáme fazole a pčeme dalších 5 minut. Přidáme nápň, ztlumíme troubu na 160 °C a pečeme 40 minut.
Převzato z Pravého domácího časopisu