KAPUSTŇÁKY

bez laktózy, volitelně vege bez lepku

Ingredience

  • 1 menší hlávková kapusta
  • 150 g slaniny (lze nahradit větším množstvím cibule)
  • 1 vejce
  • strouhanka (kukuřičná)
  • majoránka, petrželka, mletý černý pepř, sůl
  • olej na smažení
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku

Postup

  1. Z kapusty otrhejte velké listy a vykrájejte košťál a stonky. Nakrájejte ji na malé kousky, povařte v osolené vodě do poloměkka (cca 5 minut), rychle zchlaďte a nechte okapat, popřípadně vodu klidně vymačkejte.
  2. Slaninu opečte na pánci se dvěmi lžícemi teplé vody, když pustí tuk přidejte cibulku a opečte do zesklovatění. Těsně před koncem pečení přidejte nadrcený česnek. 
  3. Kapustu okořeňte, přidejte osmahnutou směs z pánve a zalijte rozšlehaným vejcem.
  4. Do směsi  podle hustoty přidejte strouhanku, nesmí být příliš tekutá.
  5. Z dobře propracované a dochucené směsi oddělujte lžící velké noky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru (placičky nebo válečky, které můžete před smažením ještě obalit ve strouhance nebo v trojobalu). Osmažte ze všech stran a po vyjmutí zbavte ještě horké odsátím papírovou utěrkou nadbytečného tuku. 
  6. Podávejte s vařeným bramborem či pyré přizdobené jarní cibulkou a hořčicí. 
ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky