CUKETOVÉ GAZPACHO

bez laktózy, bez lepku

Ingredience

  • 800 g rajčat
  • 2 malé cukety
  • plechovka sekaných rajčat
  • malý rajčatový protlak
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 menší cibule
  • sůl, pepř, oregano

Postup

1. Rajčata nakrojíme nožíkem do kříže, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Necháme chvíli ve vodě, a potom jedno po druhém zbavíme slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Cukety si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2. V hrnci si na dvou lžících oleje a kousku másla zpěníme cibulku a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme cuketu a opečeme do změknutí. Přimícháme protlak, minutu počkáme a přihodíme oloupaná rajčata a koření, podlijeme asi půl litrem vody a necháme pozvolna provařit asi půl hodiny.

3. Tyčovým mixérem polévku promixujeme. Na konec přidáme půl plechovky sekaných sterilovaných rajčat a vše ještě pár minut spolu povaříme. Dochutíme. 

Polévku můžeme podávat i teplou pro odpůrce studených polévek. Ale nejlepší je po vychladnutí za studena jako správné gazpacho. Ideální na horké letní dny.


Inspirováno Terezou Bouškovou

ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky