INDICKÝ DAL v pomalém hrnci

vege, bezlepek, bezlaktózy

Ingredience

  • 1 hrnek černé propláchnuté čočky (tradičně se používá urid dal, ale lze i z belugy)
  • 3 hrnky vývaru (případně vody)
  • plechovka kokosového mléka
  • 2 velká nakrájená rajčata
  • 3 stroužky strouhaného česneku
  • lžička strouhaného zázvoru
  • lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • šťáva z půlky menšího citrónu
  • chilli a sůl dle chuti
  • lžíce ghí (pokud vařím bezlaktózové jídlo, tak vynechám)

Na dokončení: 

  • čtvrtina másla (pokud vařím bezlaktózové jídlo, tak vynechám)
  • čerstvý koriandr

Postup

  1. Vše dáme do pomalého hrnce, zamícháme, zapneme na nízký ohřev a necháme cca 8 hodin pod pokličkou bublat. Ideálně 2-3x zamícháme.
  2. Poté hrnec lehce pootevřeme, aby mohla odcházet vodní pára a necháme ještě aslespoň dvě hodiny vařit, aby se vypařila přebytečná voda a dal zhoustl.
  3. Na závěr vmícháme máslo a každou porci  ozdobíme čerstvým koriandrem.



ZBRASLAVSKÁ KPZ
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky